Over
Zee van Smaken
Welkom bij Zee van Smaken. Mijn culinaire avontuur dat begonnen is uit pure liefde voor koken, delen en verbinden. Wat begon als een hobby, wil ik nu gebruiken als een manier om mijn passie en de smaken van de Turkse en mediterrane keuken met anderen te delen. De naam Zee van Smaken is een knipoog naar mijn eigen naam, Deniz, wat ‘zee’ betekent in het Turks. Net als de zee staat koken voor reizen, verbinding, diepgang en overvloed.
​
Zee van Smaken draait om passie voor authentieke smaken en de verbinding die samen eten creëert. Het symboliseert warmte, gastvrijheid, samenkomen en delen. Precies dát gevoel wil ik met jou delen, of dat nu is aan een rijk gevulde tafel tijdens een intiem diner of gewoon via een recep dat een mooie herinnering oproept.

Hoe het begon
Koken is iets wat in mijn familie altijd centraal stond. Naast de passie voor lekker eten, is deze cultuur diep geworteld in onze geschiedenis. Een belangrijk deel van die culinaire erfenis komt uit Gaziantep, de Zuid-Turkse stad waar een deel van mijn familie vandaan komt. Deze stad staat wereldwijd bekend om haar rijke en gevarieerde keuken en is dan ook niet voor niets door UNESCO uitgeroepen tot 'Capital of Taste'. Van sappige kebabs tot de zoetste baklava – eten in Gaziantep staat voor méér dan smaak of voeding alleen.
​
Ik wil die beleving doorgeven: via intieme private dinners bij mensen thuis, gezellige borrels met mezze en fingerfood, of simpelweg door recepten en verhalen te delen op social media. Want eten is voor mij meer dan smaak — het is emotie, cultuur en verbinding.

Missie
Met Zee van Smaken nodig ik je uit aan tafel. Niet alleen om te proeven, maar om te ervaren. Want eten is niet alleen een product, maar een manier om liefde te tonen, herinneringen te delen en mensen dichter bij elkaar te brengen. Net zoals dat in mijn cultuur en familie al generaties gebeurt.​
